03 junio 2013

Majoritàriament, trobarem a moltes persones al gimnàs, a casa, a l’aire lliure practicant tota mena d’esports i els veurem realitzant algun que altre estirament muscular al finalitzar la seva sessió. Però saps la diferència  entre estirar per exemple uns “isquiotibials”(part posterior de la cuixa) de manera analítica i una altra de global?

A continuació et responc...

Cal tenir en compte, que quan estirem un “isquiotibial” de forma analítica, estem treballant sobre l’extensibilitat d’un dels seus ventres musculars i no dels tres ventres dels quals està compost. Per tant, no arribem a estirar-lo al 100% i no acabarà de ser del tot efectiu. El que passa amb un estirament global i aquí es on trobem la gran diferència es que, a  l’estirament global treballem sobre cadenes musculars.


Exemple d'Estirament Glogal Actiu (SGA)

Tots els músculs formen part de cadenes musculars que treballen sinèrgicament (alhora) amb altres cadenes i es complementen. Si estirem un ventre muscular d’un isquiotibial no estirem les altres dos porcions, per tant, és envà l’estirament. Necessitem estirar la cadena muscular de la qual forma part l’isquiotibial, és a dir, la cadena  posterior formada pel tríceps (bessons), isquiotibials, quadrat lumbar, paravertebrals i així, l’estirament serà el 100% efectiu.    

El cos humà no es mou de forma aïllada per parts, sinó, gràcies a l’acció global de diferents músculs i articulacions. Si a tot aquest treball li sumem una contracció isomètrica (en posició més excèntrica durant l’allargament) i el posicionament (una determinada postura de RPG o SGA) de totes les articulacions i/o músculs involucrats a la cadena muscular, aconseguirem protegir els  segments i realitzar un correcte estirament miotendinós.

Per a la realització d’aquests tipus d’estiraments globals et proposo la utilització de “L’Stretching Global Actiu”amb el qual obtindràs un major nombre de beneficis.

Properament explicarem en què consisteix Stretching Global Actiu ( SGA).

  
Paula Gordillo Carpinell (Col.9143)
Fisioterapeuta Centre Mèdic Creugroga

0 comentarios:

Publicar un comentario